Skip to content
ReSource Denmark ansætter sin første medarbejder

Press release -

ReSource Denmark ansætter sin første medarbejder

ReSource Denmark kan glædeligt annoncere ansættelsen af sin første medarbejder, fabriksdirektør Lars H. Kristensen. Han kommer fra Fortum Waste Solutions A/S og tager mange års erfaring fra industrien inden for fleksibel emballage og affaldsbehandling med sig.

"Jeg er meget glad for at byde Lars velkommen til ReSource Denmark. Hans store erfaring inden for plast og ledelse af anlæg kombineret med stærke lederegenskaber og en ingeniør-baggrund er skræddersyet til rollen som fabriksdirektør," siger Terje U. Eiken, formand for ReSources bestyrelse.

"Jeg er meget begejstret for at blive en del af ReSource og for at arbejde på at løse en af de største miljøudfordringer - plastaffald. Danmark har brug for et storstilet plastsorteringsanlæg for at nå sine mål for genanvendelse af plast, og ReSource vil med sine topmoderne faciliteter og servicemindede indstilling være en vigtig bidragsyder. Jeg ser virkelig frem til at opbygge et team af dedikerede og dygtige medarbejdere i Esbjerg, som brænder for at gøre en forskel for miljøet," siger Lars H. Kristensen.

Lars H. Kristensen, der er kemiingeniør, har i dag stillingen som driftsdirektør i Danmark for Fortum Waste Solutions A/S og tiltræder sin nye rolle som fabriksdirektør for ReSource Denmark den 1. april 2023.

Byggeriet af ReSources sorteringsanlæg er godt i gang med forventet idriftsættelse mod slutningen af 2023 og klar til kommerciel drift i 1. kvartal 2024. Når anlægget er i drift, vil det kunne sortere op til 160.000 tons blandet plastaffald årligt og vil beskæftige tæt på 50 fuldtidsansatte medarbejdere.

"Udnævnelsen af Lars er den første af mange. I de kommende måneder vil vi arbejde på rekruttering og uddannelse, aftaler om råvarer og produkter samt opbygning af de systemer, der er nødvendige for driften af et meget stort anlæg,” siger Martin Sichelkow, næstformand for bestyrelsen.

ReSource vil bestå af et topmoderne højteknologisk sorteringssystem, der adskiller plastaffaldet i monofraktioner, der er egnet til alle typer genanvendelsesanlæg, herunder mekanisk og kemisk genanvendelse, og som opnår den højest mulige genanvendelsesprocent. Samtidig vil ReSource sikre sporbarhed af alt modtaget og behandlet affald, hvilket vil være afgørende for de vigtigste aktører i industrien fremover.



Quantafuel is a Norwegian technology-based recycling company with the purpose of ending wasteful and unsustainable handling of our planet's resources. Drawing on more than ten years of development, Quantafuel converts waste plastics back into low-carbon synthetic oil products replacing virgin oil products. Quantafuel aims to rapidly build up production capacity on a global scale and to have a meaningful impact on one of our time's most pressing environmental challenges.

Contacts

Astrid Mannion-Gibson

Astrid Mannion-Gibson

Press contact Head of Communications +47 46632010